Naar Canada met kids

ETA Canada

Op vakantie met kinderen lijkt soms onmogelijk. Maar een land als Canada leent zich hier juist heel goed voor! Nog niet overtuigd? Lees dan even dit artikel.

Spanning
Canada is in het bezit van vele nationale natuurparken waar je allerlei soorten activiteiten kunt doen, ook met kinderen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen door het park, picknicken in het bos, vissen, wilde dieren spotten, kanoën met een gids en nog veel meer. In de meeste natuurparken kun je ook kamperen, wat wil een kind nog meer! Wanneer je van de natuur houdt, breng dan zeker een bezoekje aan een van de vele nationale natuurparken.

Ontspanning
Niet elk gezin houdt van actie. Uiteraard heeft Canada ook veel ontspanning te bieden. Kamperen op Willingdon Beach is dan ideaal voor gezinnen. Dit is een camping welke van alle gemakken is voorzien. Er is voor de kinderen een heel groot waterpark en een speeltuin. Je kunt er vissen, minigolven, BBQ-en, picknicken, winkelen en heerlijk eten in verschillende cafés en restaurants.

Wintersport
In de winter kun je in Canada ook terecht voor een heerlijke wintersport vakantie. Skiën, snowboarden, langlaufen en Après-skiën kan hier allemaal. De meest bekende skigebieden zijn Whistler en Banff. Een echte aanrader voor gezinnen is de skisafari. Dit is een rondreis langs de grootste skigebieden van Canada. Met een heliski kun je zelfs de meest onbereikbare skigebieden ontdekken. Vele organisaties bieden het heliskiën aan, maar denk er om, de grootste aanbieder is niet altijd de beste. Laat je goed informeren.
Een aantal tips:

Neem niet teveel mee
In Canada kun je namelijk alles krijgen, ook handig voor als je iets vergeten bent. De Wallmart en de Safeway zijn grote warenhuizen die een heel breed assortiment aanbieden. Van tandpasta tot aan autostoeltjes.

Uit eten
In Canada kun je heel gevarieerd eten. Door de Franse invloeden kun je er veel Franse restaurants vinden. Maar Canada is een multicultureel land, dus kun je er ook heel Chinees of Italiaans eten. Voor elk wat wils dus. De restaurants in Canada zijn ook nog eens heel kindvriendelijk, dus neem je kinderen lekker mee uit eten!

Jetlag
Een vlucht naar Canada duurt ongeveer negen uur. Dan is er ook nog een tijdsverschil van zeven uur. In Nederland is het namelijk zeven uur later dan in Canada. Hier kun je nogal last van krijgen, en kinderen zijn er nog gevoeliger voor. Een tip is om kinderen overdag niet teveel te laten slapen zodat ze ’s nachts wel goed slapen. Dit kan een goede manier zijn om kinderen aan het nieuwe ritme te laten wennen.

Onderweg
Als je in Canada bent, wil je natuurlijk ook veel plaatsen kunnen bezoeken. Het is dan handig om een auto te huren. Kinderen vervelen zich snel in de auto, neem daarom spelletjes, mp3-speler, boeken, portable dvd-speler of tablet mee. Zorg er voor dat je onderweg voldoende pauzes inlast en neem wat speelgoed voor buiten mee zodat de kinderen hun energie even lekker kwijt kunnen.

eTA
Overtuigd, en wil je een reis boeken naar Canada? Vanaf november 2016 is de eTA voor Canada verplicht. Dit is een elektronische reistoestemming welke je kunt aanvragen op de website van eVisa Application Services eta canada aanvragen. Zij helpen je bij het aanvragen van een eTA, controleren de aanvraag handmatig, hebben ingebouwde controles op hun aanvraagformulier en ze bieden verschillende betaalmogelijkheden.

About the author /